Tips voor een mooi gebit

Gezondheid

tandenknarsen-Gezondheidhet hebben van een mooi en gezond gebit is heel belangrijk, je ziet er schoon en verzorgd uit maar niet alleen hiervoor is het belangrijk. Het hebben van een gezond gebit kan namelijk een heleboel ziektes voorkomen zoals hart- en vaatziekten of zelfs suikerziekten. Daarom is het belangrijk dat je minimaal tweemaal per dag je tandenpoetst. Dit doe je met behulp van een borstel en tandpasta. Tandartsen adviseren vaak een elektrische borstel te gebruiken doordat de bewegingen van de borstelkop vaak sneller zijn en ook veiliger voor het tandvlees.

Mondhygiëne

Naast de tandenborstel en tandpasta zijn er nog allerlei andere methodes om je gebit schoon te houden. Tanden poetsen alleen is niet voldoende een tandenborstel kan namelijk niet op alle plekken tussen de kiezen of tanden komen daarom is het belangrijk dat ook deze plekjes schoon worden gehouden, dat kan doormiddel van tandenstokers, flossdraad of mondwater. Om gaatjes te voorkomen en het glazuur van de tanden en kiezen te versterken wordt gebruik gemaakt van fluoride. Dit zit vaak in tandpasta.

Beugels en kronen

tandenknarsen-Beugels en kronen

Er zijn ook gevallen dat je gebit wel schoon is, maar niet mooi eruit ziet bijvoorbeeld door scheve tanden-en/of kiezen of door het missen van een tand of kies. Hiervoor

zijn verschillende manieren om je gebied mooi te krijgen. Voor een scheef staand gebit wordt meestal gebruik gemaakt van een beugel die de tanden en kiezen dicht naar elkaar toe trekt en ze op de juiste plek plaatst zet. voor afgebroken tanden- of kiezen of bij het missen van tanden- of kiezen wordt vaak een kroon gebruikt. Dit is een kunsttand die over je eigen tand wordt gezet of je gehele tand helemaal vervangt. Dit wordt geheel op maat gemaakt waardoor het er natuurlijk uitziet.

1 thought on “Tips voor een mooi gebit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.