Botox tegen tandenknarsen

Veel mensen hebben er last van, tandenknarsen. Met name wanneer je dit in je slaap veel doet kan dat een aantal vervelende effecten hebben op je gebit, maar ook op je stemming. Een methode die veel wordt ingezet door artsen is botox tegen tandenknarsen. Wat zijn de effecten van tandenknarsen precies, en hoe gaat een dergelijke behandeling precies in zijn werk?

De gevolgen van tandenknarsen

Wanneer je last hebt van tandenknarsen weet je dat dit gepaard gaat met een aantal vervelende gevolgen. Ten eerste is het natuurlijk schadelijk voor je gebit. Door lange periodes je tanden hard op elkaar te drukken en ze ook nog eens te schuren zullen langzaamaan delen van je kiezen en tanden afslijten. Niet alleen geeft dit een onwenselijk gezicht, ook kan het voor problemen zorgen met de voedselinname.

Daarnaast kun je ook pijn ervaren in je kaakspieren en hoofdpijn krijgen door lange tijd druk te zetten op je gebit. Om deze redenen zoeken veel mensen die hier last van hebben naar een passende oplossing om van hun tandenknarsen af te komen.

Botox gebruiken om tandenknarsen tegen te gaan

Bij de term botox zul je waarschijnlijk als eerste denken aan het verwijderen van rimpels. Echter wordt deze stof bij nog veel meer ingrepen ingezet. Om dit goed te kunnen begrijpen moeten we eerst snappen wat botox eigenlijk precies is.

Botox staat ook wel bekend als botulinetoxine, en wordt door medici ingezet voor allerlei behandelingen. De stof wordt door middel van een injectie ingebracht en heeft als effect dat de zenuw die spiertjes aanstuurt wordt verlamd. Hierdoor wordt de ingreep ook veel gebruikt bij het tegengaan van rimpels en is de stof bekend geworden bij het grote publiek.

Maar ook kan botox worden gebruikt om tandenknarsen tegen te gaan. Door de spieren die het knarsen veroorzaken in te spuiten met botox zullen deze deels verlamd worden waardoor dit een zeer effectieve is om tandenknarsen tegen te gaan. Daarnaast zijn er bij het inzetten van deze behandeling nauwelijks bijwerkingen.

Houd er we rekening mee dat het gebruik van botox altijd een tijdelijke behandeling is.

botox-Tandenknarsen

Dit geldt voor alle ingrepen waarbij botox wordt gebruikt. Het zal dus nodig zijn om na enige tijd weer opnieuw botox te laten inbrengen als de klachten zich opnieuw weer voordoen.

Echter is dit door de korte ingreep en het grote effect voor veel mensen het zeker waard om deze methode te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.